Ohúrte každú návštevu s touto strašidelne vyzerajúcou, ale hlavne zdravou dobrotou.  

 

Na prípravu halloweenskej papriky budeme potrebovať:

  1. 3 stredne veľké papriky
  2. 500g mletého hovädzieho mäsa
  3. 2 lyžice olivového oleja
  4. 6 plátkov slaniny
  5. 1/2 malej cibule
  6. 2 plátky póru (nemusí byť)
  7. kúsok karfiolu
  8. 1 ČL sušenej sibule (nájdete medzi koreninami)
  9. 1 ČL sušeného cesnaku
  10. 6 plátkov syru cheddar
  11. soľ a korenie podľa chuti

Príprava je jednoduchá

  • Papriky dobre opláchnite vodou a vrch odrežte ( Odkrojená časť by mala pripomínať veko ). Odstráňte všetok obsah vo vnútri papriky. nakreslite na papriku tvár a malým ostrým nožom vyrežte otvory. Papriky potrieme trochou olivového oleja a odložíme na neskôr.

 

  • Na jemno nakrájame syr, pór, cibuľu a slaninu.
  • Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej, na strednom ohni opražíme slaninu. Necháme na panvici približne 10 minút, kým slanina neprodukuje tuky.
  • Mleté hovädzie mäso vložíme do tuku zo slaniny. Na tukoch opražíme aj nakrájaný pór a cibuľu. Suroviny zmiešame spolu, aby sa spojili a úplne uvarili.
  • Do uvareného mäsa a zeleniny vložíme nakrájaný karfiol a dochutíme soľou, korením, cesnakom a cibuľovým práškom. Miešame vareškou, kým sa karfiol neuvarí a odstavíme.
  • Do zmesi primiešame syr.

 

  • Uvarenú zmes naplníme do prázdnej papriky. Pokojne pridajte viac syra podľa chuti
  • Papriky pečieme v rúre 10-15 minút. Rúra musí byť predhriata na 190°C.
  • HOTOVO!