Ohúrte každú návštevu s touto strašidelne vyzerajúcou, ale hlavne zdravou dobrotou.
Na prípravu halloweenskej papriky budeme potrebovať:
- 3 stredne veľké papriky
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- 2 lyžice olivového oleja
- 6 plátkov slaniny
- 1/2 malej cibule
- 2 plátky póru (nemusí byť)
- kúsok karfiolu
- 1 ČL sušenej sibule (nájdete medzi koreninami)
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 6 plátkov syru cheddar
- soľ a korenie podľa chuti
Príprava je jednoduchá
- Papriky dobre opláchnite vodou a vrch odrežte ( Odkrojená časť by mala pripomínať veko ). Odstráňte všetok obsah vo vnútri papriky. nakreslite na papriku tvár a malým ostrým nožom vyrežte otvory. Papriky potrieme trochou olivového oleja a odložíme na neskôr.
- Na jemno nakrájame syr, pór, cibuľu a slaninu.
- Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej, na strednom ohni opražíme slaninu. Necháme na panvici približne 10 minút, kým slanina neprodukuje tuky.
- Mleté hovädzie mäso vložíme do tuku zo slaniny. Na tukoch opražíme aj nakrájaný pór a cibuľu. Suroviny zmiešame spolu, aby sa spojili a úplne uvarili.
- Do uvareného mäsa a zeleniny vložíme nakrájaný karfiol a dochutíme soľou, korením, cesnakom a cibuľovým práškom. Miešame vareškou, kým sa karfiol neuvarí a odstavíme.
- Do zmesi primiešame syr.
- Uvarenú zmes naplníme do prázdnej papriky. Pokojne pridajte viac syra podľa chuti
- Papriky pečieme v rúre 10-15 minút. Rúra musí byť predhriata na 190°C.
- HOTOVO!